8 Haziran 2007

Ocean's Thirteen (2007)

Bir yeniden çevrim olarak başlayan serinin son halkası Ocean’s Thirteen (Ocean’s 13) filminde başta yönetmen Steven Soderbergh, oyuncular George Clooney, Bradd Pitt ve Matt Damon tüm çete yine iş başında. Aslında tüm demek pek doğru değil çünkü Danny Ocean’ın çetesinde bu sefer hiçbir bayan yok, filmin artısı ise kötü rolde karşımıza çıkan Al Pacino. Bu bölümde de her zamanki gibi hızlı, aksiyon ve macera dolu bir eğlencelik var karşımızda.

Filmin konusuna kısaca bakarsak, bu sefer herşey intikam için. Las Vegas’ta geçen macerada, çetenin akıl hocasının yeni bir kumarhane açma yolunda ortaklık kurduğu Al Pacino’dan yediği kazık sonrası kalp krizi geçirmesi üzerine Danny Ocean ve çetesi olası her yolu düşünerek kumarhaneyi batırma ve intikam alma planları yaparlar, bakalım ne kadar başarılı olacaklar.. Her zamanki hareketli ve hızlı anlatım yapısını koruyan filmde, oyunculukların da aynı derecede iyi olduğunu söylemek mümkün.. Ancak genel düşüncenin aksine, filmi izlerken bende Al Pacino’nun -varlığı yetse de- çok daha etkili olabileceği hissi oluştu. Ayrıca, bayanların olmaması da oyuncular anlamında en önemli eksi sanıyorum.

Soderbegh’in incelikli çekimleri, karakterlerin atışmaları ile ortaya çıkan espriler bu filmde de fazlasıyla mevcut. Filmin belki de öne çıkan en hoş yanı, birbirlerini çok iyi tanıyan Brad ve George’un tam anlamıyla leb demeden birbirlerinin leblebi demelerini anlamaları :) Filmin sonunda -seriye uygun olarak izleyicinin beklemediği şekilde- herkese haddini bildiren bir sürpriz olması da cabası.

Açıkcası genel yorumlar, ikinci filmden çok daha iyi ve ilk filmin havasını yakalamış bir yapım olduğu yönünde. Bana kalırsa, ilk film kadar olmasa da sonraki iki film de eğlenceli bir macera olarak gayet başarılı yapımlar, ancak aralarında ciddi bir fark da yok. Sonuçta akılda kalmayacak eğlencelik bir seri bu, ama fazlasıyla da başarılı.

Linkler:
Resmi Site / IMdb / Beyazperde

Hiç yorum yok: