21 Haziran 2007

Scenes of a Sexual Nature (2006)

Vizyondan önce SineTek Avrupa Haziran 2007 Programı içinde izleme fırsatını buldum Scenes of a Sexual Nature (Aşk Manzaraları) filmini. Ed Blum'un yönettiği ve Ewan McGregor dışında çok tanınmamış oyunculardan oluşan bir kadroya sahip olan yapım güçlü mizahi diyaloglara dayalı bir nevi yeni nesil İngiliz romantik komedisi.

Konusunu aşağıdaki orijinal SineTek açıklamasında bulabileceğiniz filmde, ilk bakışta çok birşey yok gibi görünüyor, tek bir mekan, çiftlerin ilişkileri üzerine dönen diyaloglar, ağır bir tempo, çiftler arasında bir kesişmeye yada sonuca bağlanmayan bir final.. Evet, bunların hepsi filmin gerçeği ama hepsi birbirinden farklı ve ilginç çiftlerin ilişkilerinden gündelik kesitler gerçekten oldukça esprili bir dille anlatıyor, üstelik bu yemyeşil bir doğada, gerçekten etkileyici oyunculuklar ve izleyiciyi gerçekten güldüren diyaloglar ile sağlanıyor. Hal böyle olunca da biraz ağır ilerleyen yapısına rağmen, oldukça başarılı bir film ortaya çıkıyor.

Bildik İngiliz romantik komedilerinden esintiler taşısa da genel anlamda çok daha yalın ve farklı bu filmi herkesin zevkle izleyeceğini düşünüyorum.

Linkler:
Resmi Site / IMDb / Beyazperde


SineTek Avrupa Haziran 2007 Programı:
Tüze Metropol Sineması (Selanik Cad. No:76, Kızılay / Tel:425 74 78)
21 Haziran Perşembe Saat:19.30
AŞK MANZARALARI / SCENES OF A SEXUAL NATURE

İngiltere, Renkli, 35mm, Görüntü 1:2.35, 2006, 91’
Yönetmen: Ed Blum
Oyuncular: Holly Aird, Eileen Atkins, Hugh Bonneville, Tom Hardy, Douglas Hodge

Seks ve aşk... Bazıları bir türlü yaşayamaz, bazıları için ihtiyaçtır, bazıları umursamaz, bazıları satın alır, ancak bir şekilde, herkesin hayatında ikisine de yer vardır. Bizi birbirimize bağlayan güce nasıl inanabiliriz? Birinin bizden hoşlandığını ya da bize âşık olduğunu nasıl anlayabiliriz? Bir anda ömrümüzün kalanını o insanla geçirmek istediğimize nasıl karar verebiliriz? Aşk Manzaraları, aşkın değişik halleri karşısındaki davranışlarımıza renkli bir pencereden bakan eğlenceli bir film.

Londra’da güneşli bir öğleden sonra, 7 çiftin aşk ve seks hayatlarının ayrıntılarına tanık oluruz. Boşanmak üzere olan ve birlikteliklerini baştan sona gözden geçiren bir çift, evlat edinme hakkı kazanmış olan eşcinsel bir çift ve eski günlerini özleyen yaşlı bir çiftin hayatlarını görürüz. Farklı bir noktada, sevgilisinden yeni ayrılmış bir kızı kendisiyle birlikte olmaya ikna etmek için çabalayan bir genç ve kocası bir genç kızın iç çamaşırına baktığı için onunla tartışan karısı vardır. Piknik alanında birbirleri ile hiç karşılaşmamış bir çift birbirlerini tanımaya çalışmaktadır. Tüm bunlardan uzak, her şeyin imkansızlığının farkında olan biri ise tek başına bağlılık üzerine odaklanmaktadır…

Hiç yorum yok: