16 Haziran 2007

Shrek the Third (2007)

Belki de en çok sevilmiş animasyon karakterlerinden birisi olan Shrek’in son macerası Shrek The Third (Şrek 3) filminde yönetmen bu sefer Andrew Adamson yerine Chris Miller ve Raman Hui ikilisi, seslendirenler ise aynı kadro Mike Myers (Şrek), Eddie Murphy (Eşek), Cameron Diaz (Prenses Fiona), Antonio Banderas (Çizmeli Kedi) ve ek olarak Justin Timberlake (Prens Artie). Yerli kadroda ise Şrek yine Okan Bayülgen tarafından seslendirilirken, Eşek ise Mehmet Ali Erbil yerine Sezai Aydın tarafından seslendirilmiş. Yine masal kahramanlarının farklı şekilde ele alındığı komik ve mesaj veren bir Şrek macerası var karşımızda.

Bu son macerasında Şrek, Prenses Fiona ile mutlu beraberliklerine devam ederken ölen babaları Kral Harold’un tahtı kendisine bırakmak istemesine karşı çıkarak, Eşek ve Çizmeli Kedi ile birlikte tek varis olan kuzen Prens Arthie’yi aramaya koyulurlar. Bu sırada krallığı ele geçirmek isteyen Yakışıklı Prens’le de savaşmak zorundadırlar, tabi bir de aileye katılacak sürpriz üyeler olacaktır :) Kral Arthur, Lancelot, Büyücü Merlin, Uyuyan Güzel, Pamuk Prenses, Rapunzel, Cinderella, Kaptan Hook gibi birçok masal karakteri filmde her birlikte yer alıyorlar ve bilinen karakterler bir kez daha bambaşka maceralar yaşıyorlar..

Genel yorumlar, serinin artık konuları tükettiği ve sıkıcı bir yapıma imza atıldığı yönünde olsa da, ben peşinen izlerken çok eğlendiğimi belirtmek isterim. Özellikle bebek eşek-ejderler ve filmin sürprizi bebek Şrekler (aslında bebek devler demem lazım sanırım, malum Şrek bir dev ve "baby ogre" olarak geçiyor orijinalinde) sizi kahkaya boğacak derecede sevimli ve komikler..

Eleştirilerden sonra yeni bir devam filmi olur mu bilinmez ama animasyon ve masal dünyasına kattıkları çok olan Şrek serisi hep keyifle izlenecek doğrusu..

Linkler:
Resmi Site / IMDb / Beyazperde

Hiç yorum yok: